2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

'Tetrazzini' spagečiai su voveraitėmis


Manau, kad šis mano tinklaraštis turėtų buti dedikuotas makaronams:)taip jau išeina, kad laaabai dažnai juos gaminu. O kodėl gi ne? Greita ir skanu! taigi, šis receptas iš vienos J.Olivier knygos. Puikus, skanus, naujas!


Reikės:
400g voveraičių
200 ml balto vyno
400 g spagečių
500ml grietinėlės
200g tarkuoto "Džiugo"
3 skiltelių česnako
druskos
pipirų
džiovinto baziliko
100 ml pieno

Eiga:

1.Kruopščiai nuplaukite voveraites. Paruoškite du puodus su vandeniu (vienas makaronams virti, kitas voveraitėms).
2.Sutvarkytas voveraites dėkite į verdantį vandenį, įmeskite žiupsnį druskos ir virkite apie penkiolika minučių.Vandenį išpilite.
3.Kai voveraitės išvirs, vanduo makaronams jau turėtų būti užviręs, taigi meskite makaronus (nepamirškite poros žiupsnių druskos, ir šaukšto aliejaus).
4.Kol verda makaronai, laikas ruošti padažą. Įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite šiek tiek aliejaus ir išspauskite česnaką, tada suberkite voveraites, pabarstykite pipirų(pagal skonį), porą žiupsnių druskos ir baziliko.Viską apkepkite porą minučių. Tada įpilkite šimtą mililitrų baltojo vyno ir ant nedidelės ugnies pakaitinkite viską.Poto pilkite pusę grietinėlės, nedidelę saują Džiugo.Pamaišykite. Po poros minučių supilkite likusią grietinėlę, penkiasdešimt mililitrų balto vyno, pamaišykite ir meskite dar saują Džiugo.Į pabaigą supilkite pieną ir gerai pamaišykite.Padažas turėtų būti itin skystas (jokiu būdu ne glitus).Patikrinkite ar jums užtenka prieskonių, įberkite jei trūksta.
5.Makaronai jau bus išvirę. Nupilkite nuo jų vandenį ir supilkite visą padažą esantį keptuvėje.Pamaišykite.
6.Įkaitinkite orkaitę iki dviejų šimtų laipsnių.Paruoškite karščiui atsparų indą ir į jį supiklite makaronus su padažu.Ant viršaus pabarstykite Džiugo. Kepkite apie penkiolika minučių, kol sūris apskrus.
7.Ant apskrudusio sūrio pašlakstykite likusio baltojo vyno.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Tikrai nebesitikėjau paskutinio 7. punkto, tikėjausi, kad likusį vyną išgersi su makaronais ar po viso gaminimo proceso ; )))

    AtsakytiPanaikinti