2010 m. rugpjūčio 31 d., antradienis

Bruschett'ai su mocarella ir saulėje džiovintais pomidorais


turiu keletą brusketų receptų, juos gaminu kai susirenka daugiau žmonių, kai yra ypatinga proga arba tiesiog norisi kažko prie vyno. Saulėje džiovinti pomidorai suteikia sodrų skonį, kuris tikrai tiks kiekvienam gurmanui :)

Maždaug dešimčiai brusketų reikės:

Vieno kepalo tamsesnės ciabattos
250gr mocarellos ( jei galite rinkitės kuo minkštesnę)
8 saulėje džiovintų pomidorų
pusės aitriojo raudonojo pipiro
alyvuogių aliejaus
druskos




Eiga:

1.Įkaitinkite orkaitę iki dviejų šimtų laipsnių.Supjaustykite ciabattą vidutinėmis riekelėmis ( turėtų gautis apie dešimt ar dvylika). Sudėkite riekeles ant grotelių, pašlakstykite kiekvieną riekelę šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir išspauskyte po nedidelį kiekį česnako ant kiekvienos.Orkaitė bus jau įkaitusi, taigi dėkite kepti riekeles iki kol jos švelniai apskrus (maždaug dešimt minučių).
2.Per šį laiką galite paruošti mocarellą. Sutarkuokite ją. Smulkiai supjaustykite raudonąjį pipirą ( kiek jo norit nustatykite pagal tai, kaip labai mėgstate aštrumą), taip pat supjaustykite ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską ką supjaustėte sumaišykite su tarkuota mocarella. Užpilkite keturis šaukštus alyvuogių aliejaus, įberkite šiek tiek druskos ir išmaišykite.
3. Riekelės bus iškepusios, taigi galite gautą mocarellos mišinį dėti ant riekelių.


skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą