2010 m. rugpjūčio 17 d., antradienis

Makaronai su špinatais ir maskarponės sūriu


Labai lengvas maistas, idealus vasarai, kuomet nesinori apsunkinti savęs:) maskarponė suteikia švelnų skonį, o kur dar vasariški špinatai...Rėmiausi J.Oiveriu. Ir vėl :)

Reikės:

400g makaronų tagliatelle arba spagetti
400g špinatų (nuplautų, nuskintais koteliais)
4česnakų
150g rietinės
mažo indelio maskarponės sūrio
druskos
pipirų
tarkuoto "Džiugo"
alyvuogių aliejaus
Jei mėgstate: tarkuoto muskato riešuto


Eiga

1.Paruoškite puodą su vandeniu makaronams virti.Kai vanduo užvirs, pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas išvirkite makaronus (nepamirškite įpilti porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir poros žiupsnių druskos).
2.Kol užvirs vanduo makaronams ir jie išvirs, galite ruošti špinatus. Į įkaitintą keptuvę pašlakstykite aliejaus ir išspauskite česnakus.Po kelių minučių sudėkite špinatus ir palaukite kol jie suglebs (jie išskirs daug vandens).Tuomet užberkite porą žiupsnių druskos ir pagal skonį pipirų.
3.Kai didesnė dalis vandens nuo špinatų išgaruos dėkite grietinę, makarponę ir nedidelį samtelį vandens, kuriame verda makronai. Viską maišykite, kol maskarponės sūris išsilydys (susilygins su grietinės koncentracija).paragaukite ar netrūksta druskos, jei mėgstate įberkite tarkuoto muskato riešuto.
4.Makaronai jau turėtų būti švirę, nupilkite vandenį (šiek tiek jo palikte, kad makaronai neliktų visai sausi) ir supilkite špinatų ir maskarponės padažą.Ant viršaus būtinai pasibarstykite "Džiugo".

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą