2010 m. rugpjūčio 14 d., šeštadienis

Trapus obuolių pyragas su varške


Šiuo metu obuoliais tikrai nėra ko skųstis. Obelys tiesiog lūžta nuo jų... Kadangi namie atsirado didelis maišas obuolių, atsirado ir šis puikus receptas, kurį visi įvertino itin palankiai:)

Maždaug dešimčiai gabaliukų reikės:

Pagrindui(tešlai):

2.5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
200g sviesto
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

4 kiaušiniai
1/2 stiklinės cukraus
350 g varškės
vienos citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
200g grietinės
9 obuoliai (geriausiai tinka rūgštesni).



Eiga

1. Į indą berkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada dėkite sviestą ir su šakute maigykite kol pasidarys vienodi trupiniai. Į skardą, kurioje kepsite pyragą sudėkite 3/4 tešlos.Kitą dalį kol kas atidėkite.
2.Kitame inde ruošite įdarą, taigi suplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus, įpilkite citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles, grietinę, varškę ir gerai išmaišykite.
3.Gautą įdaro masę pilkite į skardą kurioje yra paskirstyta tešla.
4.Nulupkite obuolius, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Gabaliukus paskirstykite ant įdaro masės po lygiai visur.
5.Ant pyrago tešlos išbarstykite likusią tešlos dalį.
6.Dėkite pyragą į iš anksto įkaitiną orkaitę iki 200laipsnių ir kepkite apie 35min.


Skanaus:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą