2010 m. liepos 26 d., pirmadienis

Makaronai su šviežių pomidorų padažu


Ir dar kartą makaronai :) šį kartą rėmiausi jamie oliverio receptu. manau šis patiekalas tinkamas šiam daržovių sezonui kai galima naudoti močiutes pomidorus.. net lyginti nereikia pomidorų padažo iš koncervuotų pomidorų su šiuo...

Reikės
400 g makaronų
2 baklažanai
1 raudonas svogūnas
100g kaparėlių
100g žalių alyvuogių be kauliukų
česnako
4-5 švieži pomidorai
druskos
pipirų
raudonėlio
baziliko
2 saujos migdolų (nebūtina)
alyvuogių aliejaus

Eiga

1.Užvirkite vandenį ir pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas virkite makaronus(nepamirškite poros žiupsnių druskos bei poros šaukštų alyvuogių aliejaus).

2.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite maždaug tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite stambesniais kubeliais supjaustytys baklažanus. Kepkinkite juos tol kol lengvai pasidengs aliejumi ir bus suminkštėję.

3.Kai baklažnai bus apkepę, berkite smulkintą česnaką, bei raudonąjį svogūną, porą gerų žiupsnių druskos bei raudonėlio.Pamaišykite ir pakepkite kol svogūnai suminkštės.
4.Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, leiskite jiems suminkštėti,įberkite dar porą žiupsnių druskos (galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo asmeninio skonio),baziliko.
5.Kai pomidorai bus suminkštėję ir primins 'padažinę' konsictenciją suberkite kaparėlius bei alyvuoges, papipirinkite.Dar šiek tiek viską pakaitinkite.
6.Makaronai bus jau išvirę, padažas taip pat paruoštas. Jei norite paskrudinkite porą saujų migdolų ir susmulkinkite juos ir pabarstykite juos į padažą.
7.Taip pat rekomenduojų užberti Džiugo sūrio, kaip matote nuotraukoje.


skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą