2010 m. liepos 23 d., penktadienis

Graikiškas 'Bouyordy'








Dedu nuostabų patiekalą apie kurį sužinojau viešėdama Graikijoje. Tai "Bouyordy" (tariasi Bojordi). Šis apetaizeris yra kiekvienos tavernos garbės reikalas. Kiekvienas šefas turi savo išskirtinį receptą kurį kruopščiai slepia. Graikų pasididžiavimas be abejo yra Fetos sūris, kuris čia turi ypač didelę reikšmę. Geras sūris garantuoja gerą skonį:) kiekvieną dieną lankydamasi tavernoje ragavau Bojordi ir tapau kone priklausoma nuo jo :))labai džiaugiuosi, kad vienos tavernos šeimininkas išdavė receptą, tačiau gale ištarė, kad svarbiausias patiekalo komponentas yra įkvėpimas:))todėl norėčiau pasidalinti šiuo receptu su tais kurie mėgsta Graikišką virtuvę, Fetą, yra vegetarai ir panašiai:)

Keturiems žmonėms reikės

400g kietos fetos
400g koncervuotų pomidorų (stambūs, o ne smulkinti)
6 švieži ir prinokę pomidorai
mažos geltonosios paprikos
raudonas svogūnas
skiltelės česnako
žiupsniai druskos
šaukštas cukraus
džiov.baziliko
džiov.raudonėlio
pipirų
smulkintų petražolių
geros kokybes alyvuogių aliejaus


Eiga

1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.Tuo metu kol orkaitė kaista paruoškite skardą į kurią tilptų minėtos daržovės. Pirmiausia į skardą pilkite ir paskirstykite konservuotus pomidorus.Juos apibarstykite cukrumi. Ant pomidorų meskite į keturias dalis supjaustytus šviežius pomidorus.Viską pabarsykite maždaug dviem žiupsniais druskos. Tada dėkite į dvi dalis perpjautas paprikas, tada į keturias dalis supjaustytą svogūną ir galiausiai nuluptus česnakus (smulkinti nereikia). Ant visko papilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, tris gerus žiupsnius drukos, nemažai baziliko, raudonėlio, ir šiek tiek pipirų.Įstatykite į orkaitę ir kepkite apie 40min. kol pomidorai sutrukinės, paprika suminkštės.
2.Kai daržovės bus iškepusios jas reikės susmulinti. Jei neturite kombaino spaudykite jas naudodami grūstuvą medinį, o jei turite tai meskite daržoves į kombainą ir smulkinkite iki kol neliks stambių gabalėlių (jokiu būdu nepilkite sulčių likusių nuo iškepusių daržovių į kambainą, jas tiesiog atidėkite).Kai padažas bus susmulkintas sumaišykite jį su sultimis (jei naudojot kombainą ir atidėjot). Patikrinkite ar dar reikia druskos, baziliko, pipirų.Aš dar įdėjau keletą žiupsnių.
3.Pasimkite formas į kurias dėsite sūrį ir padažą ( nuotraukoje matote pailgą baltą formą, puikiai tiks ir apvali ar kokią tik turit).
4.Į formą dėkite šimtą gramų fetos sūrio (arba jei norit ir daugiau). Pilkite porą samčių padažo.Pabarstykite raudonėliu ir užpilkite keletą šlakelių alyvuogių aliejaus.Taip paruoškite visas formas.
5.Formas sudėkite į orkaitę ir kepkite apie keturiasdešimt minučių kol viršus šiek tiek apskrus.
6.Kai jau bus iškepę užberkite šiek tiek smulk.petražolių.

Skanaus:)

Jei valgytojų turite daugiau, visų produktų kiekį padvigubinkite, o eiga lieka ta pati:)
nepamirškite įkvėpimo:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą