2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

Bruschett'ai su baklažanais


Tai vienas geriausių užkandžių prie vyno. Kaip paruošti bruschtt'us yra begalybe receptų.Šis receptas yra ne vieną kartą išbandytas ir pripažintas visus ypač intriguoja balzaminis actas, suteikiantis puikų aromatą, bei skonį primenantį grybus:)))be viso šito, šią užkandėlę labai lengva ir greita paruošti:)

Reikės:

1 kepalas itališkos ciabattos (tamsesnės)
1 didelis baklažanas arba du maži
nedidelė saujelė petražolių
balzaminio acto
6 česnako skiltelės
aliejaus
džiovinto baziliko
druskos

Eiga

1.Įkaitinkinte orkaitę iki 200 laipsnių. Tuo metu supjaustyti ciabattą maždaug vieno centimetro storio grežinėliais. Ant kiekvieno griežinėlio papilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir česnako (česnako kiekis gali priklausyti nuo Jūsų skonio). Kai tai padarysite, sudėkite viską ant skardos ir kepkite orkaitėje apie dešimt minučių, kol šiek tiep apskrus.
2.Įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite aliejaus, pakepinkite česnako, dėkite supjaustytus baklažanus (aš iš pradžių pjaustau rutuliukais, o tuos rutuliukus dar papjaustau juostelėmis). Baklažanams reikės aliejaus, kad geriau keptų todel pikite pie du ar tris valg.šaukštus. Kai baklažanai bus nebe balti dėkite apie du žiupsnius druskos, du žiupsnius džiov.baziliko ir šiek tiek pipirų.
3.Kai baklažnai bus iškepę pilkite ant jų apie keturis ar penkis valgomus šaukštus balzaminio acto ( tai vėlgi priklauso nuo to kaip labai mėgstate balzaminį actą, kadangi aš mėgstu tai dedu kur kas daugiau nei minėtas kiekis, tačiau perdėti irgi nereikia) taip pat suberkite smulkiai pjaustytas petražoles.
4.Kai baklažanai ir ciabatta bus paruošti, imkite ciabattos grežinelį ir dėkite baklažanų tiek kiek jums norisi.
5.Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą