2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Spagetti su krevetėmis ir gražgastėmis


Seniai neskelbiau makaronų recepto (iš tikrųjų tai keletas receptų laukia savo eilės dėl to, kad neišeina jų 'skaniai' nufotografuoti). Receptas be abejo iš Jamie Oliver (kai ką pakeičiau). Žiūrėjau aš į šį receptą ir tik svajojau kada čia pavyks tokį ponišką patiekalą padaryti, na ir šį savaitgalį viskas taip netikėtai susidėliojo ir pavyko pagaminti. Ragavusieji gyrė labai labai! Nežinau ką čia net ir pasakyti apie skonį. Mano manymu krevetės, pomidorai ir gražgastės yra tobula trijulė. Siūlau patiekalą išbandyti kokiai ypatingai progai, visi bus labai patenkinti.

Reikės:

400g didžiųjų tigrinių krevečių
400g konservuotų pomidorų (dvi skardinės)
didesnės saujos gražgasčių (prekybos centruose yra tokių mažų įpakavimų)
400g spagetti makaronų
taurelė baltojo vyno (jei neturite, nieko čia baisaus)
1 citrinos
druskos
pipirų
česnako
aliejaus
džiov. bazililo ir raudonėlių

Eiga


1. Jei naudojate šaldytas krevetes pirmiausia jas atšaldykite. Atšaldytom krevetėms nuimkite uodegėles. Apibarstykite druska, pipirais, apipilkite puse citrinos sulčių, išspauskite kelias česnako skilteles. Jei yra galimybė palikte valandai taip pasimarinuoti. Jei ne, įkaitinkite keptuvę, į keptuvę šiek tiek aliejaus ir sudėkite krevetes. Ant vidutinės ugnies kepkite maždaug dešimt minučių.
2. Tuo tarpu užkaiskite vandenį spagečiams. Į verdantį vandenį dėkite spagečius, porą žiupsnių druskos ir virkite mažiau nei dešimt minučių, kad būtų tokie ant danties.
3. Jei turite balto vyno, tai apipilkite juo krevetes ir leiskite jam išgaruoti.Tai truks apie dešimt minučių.Jei nenaudosite vyno, tai tiesiog palikite krevetes nekaitinamoje keptuvėje.
4. Paimkite dar vieną atskirą keptuvę. Įkaitinkite, įpilkite aliejaus, paskrudinkite porą išspaustų česnako skiltelių. Tada supilkite konservuotus pomidorus (jei jie smulkinti tai gerai, jei ne tai pasmulkinkite mentele). Leiskite pradėti burbuliuoti šiam padažui, tada dėkite pora žiupsnių druskos, dž.baziliko ir dž. raudonėlio, šiek tiek pipirų. Tegu dar paburbuliuoja. Paragaukite ar ko netrūksta (aš dar druskos dažnai įdedu).
5. Spagečiai bus išvirę, nupilkite vandenį nuo jų, vynas bus beveik išgaravęs iš krevečių. Supilkite pomidorų padažą ant krevečių, išmaišykite (man išsmaišius atsirado nemažai tokio vandeningo skysčio, tai aš jį šaukštu nugriebiau, nes poto negerai jei toks padažas visas labai jau vandeningas).
6. Beliko supilti padažą ant spagečių ir išmaišyti.
7.Patiekdami ant viršaus uždėkite gražgastes ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelių. Jei mėgstate pabarstykite Džiugo sūrio.


Va kaip skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą