2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Makaronai su pesto padažu ir keptu camembert sūriu


Sveiki,

Kadangi šiandien yra antroji Velykų diena, pirmiausia sveikinu su šia gražia švente. Viename portale skaičiau, kad lietuviai labiau pripažįsta Kalėdas negu Velykas. O aš manau, kad šių švenčių taip lyginti nereikėtų, abi gražios.

Turbūt kiek keista, kad dalinuosi makaronų receptu, tačiau kodėl gi ne? Gaminau šiuos makaronus šeštadienį, iš kart po kiaušinių dažymo, iš to kas buvo šaldytuve, ir štai kas gavosi:

4 žmonėm reikės:

400g makaronų
2 mažų camemberto sūrio rutuliukų
pesto padažo indelio (gėda prisipažinti, bet dar vis pati nebandžiau pagaminti pesto padažo, nes neturiu kombaino)
saulėje džiovintų pomidorų (kokių dešimties puselių)
druskos


Eiga

  • Pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas išvirkite makaronus (aš visą laiką verdu trumpiau, kad būtų tokie ant danties).
  • Kol makaronai verda, įvyniokite sūrį į foliją ir dėkite į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Praėjus dešimčiai minučių (jau bus išvirę makaronai)pažiūrėkite, ar sūris pasidarė minkštas ir skystas, jei taip traukite iš orkaitės, jei ne dar kelias minutes pakepkite, nes visas skanumas ir yra tąsus camembertas.
  • Makaronus sumaišykite su pesto padažu (jei pesto gaminate patys, tai čia reikėtų kokių šešių kupinų šaukštų).
  • Paruoškite lėkštes į kurias dėsite viską. Ten dėkite makaronų, ant viršaus dėkite pusiau perpjautą camembert (matote nuotraukoje kaip tai atrodo).Ir galiausiai paberkite šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų).
Skanaus


P.S tikrai netvirtinu, kad šis patiekalas sveikas ir nekaloringas. Sūris čia tikrai ne mažai kalorijų duoda, taip, kad siūlau mėgautis saikingai tiems, kas prižiūri figūrą ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą