2011 m. kovo 29 d., antradienis

Obuolių pyragas su traškia riešutų plutele




Ilgai nerašiau. Pasiaiškinimas labai paprastas, dažnas, studentiškas. Ogi darbų prisikaupė. Kaip tyčia nereikia nieko daryti kurį laiką, o poto kaip būna tai oi, oi... Na, bet gero tvarkaraščio dėka turiu laisvą antradienio rytą. Taigi vietoj ruošimosi specialybės kalbos kontrolinui kepiau pyragą ir dariau špinatinius gnocchi (receptą įdėsiu vėliau).
Kodėl būtent šis receptas? Obuolių maišas guli nenaudojamas, taigi reikėjo kažką pagaminti, o ir šiaip, retai pyragus kepu, tad kodėl gi ne?
Receptą radau tokioje knygelėje "Obuolių pyragai" - ten jų tiek daug, kad visada ilgai suku galvą kurį rinktis. Šį kart išsirinkau su traškiu paviršium pyragą, nes dar niekad šio gėrio neesu banždiusi padaryti.

Pagrindui reikės:

75g sviesto
1/2 stiklinė cukraus
1 kiaušinio
1 - 1.5 stiklinės miltų
3-4 šaukštai avižų dribsnių (aš neturėjau, tai naudojau trijų grūdų dribsnius)
1 a.š kepimo miltelių
1/4 - stiklinės pieno (gali ir daugiau prireikti)
1/2 smulkiai tarkuotų morkų

Įdarui:

5-9 vidutinio dydžio obuolių
1 šaukštas cinamono

Ant viršaus:

50g sviesto
3-4 šaukštai rudojo cukraus
3-4 šaukštai avižų sėlenų
100g smulkintų ir kepintų lazdyno riešutų
1 a.š vanilinio cinamono

1.Kambario temperatūros sviestą sutrinti iki purumo su ruduoju cukrumi. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti miltų, kepimo miltelių ir avižų dribsnių mišinį ir gerai išmaišyti. Tada pilti pieną ir tarkuotas morkas (aš morkų neturėjau galimybės smulkiai sutarkuoti, tai ne itin gražiai tešla atrodė). Viską išmaišykite. Žiūrėkite ar netrūksta dar pieno (aš dar šiek tiek įpyliau).
2.Tešlą paskirstykite 26cm skersmens kepimo formos dugne, šiek tiek tešlos užtepkite ant formos sienelių.
3.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
4.Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Skilteles sudėliokite ant tešlos (jei dedat daug obuolių, nebijokite obuolių skilteles įspausti giliau į tešlą) ir apibarstykite cinamonu.
5.Liko paruošti viršutinę pyrago dalį. Sutrinkite kambario temperatūros sviestą su ruduoju cukrumi. Į šį mišinį suberkite smulkintus, kepintus lazdyno riešutus, avižų sėlenas ir vanilinį cukrų. Gautus trupinius užbarstykite ant obuolių skiltelių tolygiai.
6. Kepti 25-35min.

Sakniau bus jei patieksite kartu su ledais:)


P.s. nuotrakų kokybe tikrai nesididžiuoju, deja kol kas tik tokias galiu įdėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą