2011 m. vasario 15 d., antradienis

Tiramisu




šį įrašą planavau jau seniai. Iš Italijos grįžau prieš keletą savaičių, ir žinojau, kad prie įrašo apie Italiją būtinai turi būti tiramisu receptas. Gal ir juokinga, bet receptas čia ne italės, o vienos maskvietės kuri labai gerai nusimano maiste.
Italijoje tikrai gerą tiramisu rasti labai sunku (kadangi kavinės slidinėtojams dažniausiai būna kokios paprastos ir dažnai greitos), tačiau teko rasti ir gerų puikiųjų itališkų desertų.
Pati neatsistebėjau kaip lengva paruošti ir kaip visi džiaugiasi radę šį desertą:) visgi lieku prie paprasto recepto, daug kur radau, kad deda vanilės, medaus ar pan., bet manau, kad tiramisu 'grožis' ir yra paprastume:)

taigi, reikės:

500g maskarponės
4 kiaušinio trynių
2 kiaušinio baltymų
7-9 cukraus šaukštų (priklauso nuo to kaip labai mėgstate saldumą)
stiprios kavos puodelio (turiu omeny tokį didesnį puodelį)
3 mažų stikliukų brendžio
Kakavos pabarstymui
24 biskvitinių sausainių vadinamų Damų Piršteliais.

Eiga:
1. Paruoškite tokią stiprią kavą, į ją supilkite brendį.
2.Kiaušinio trynius išsukite su cukrumi iki baltumo, įdėkite maskarponę, išsukite dar.
3.Baltymus atskirame inde išsukite iki standumo.
4.Baltymų masę sumaišykite su maskarponės ir trynių mase.
5.Į indą kuriame ketinate ruošti tiramisu sudėliokite lazdeles, kad užpildytų dugną (man pavyko sudėti dvylika lazdelių). Kiekvieną lazdelę apipilkite kava maišyta su brendžiu (manau kad vienai lazdelei reikia mždaug dviejų šaukštų kavos su brendžiu).Kai visos lazdelės paruošos, dėkite pusę maskarponės masės. Viską pabarstykite nedideliu kiekiu kakavos. Dabar dėkite antrą biskvitinių lazdelių sluoksnį ir taip pat jį apšlakstykite. Kai baigsite, uždėkite likusią maskarponės masės dalį ir taip pat pabarstyite kakava.
6.Geriausia būtų viską palaikyti šaldytuve per naktį, tačiau jei nėra galimybės bus gerai ir kokios 4h šaldytuve, o jei visai paskutinę akimirką darote bent valandą palaikykite šaldiklyje.

Skanaus!

taip pat norėčiau pasidalinti keliomis akimirkomis iš mano mylimos Italijos:

kaip gi Italija be sūrių



o šis kalnas yra spiralės formos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą