2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Kiauliena troškinta balto vyno ir garstyčių padaže su obuoliais ir salierais






Hey!


Vėl kuriam laikui buvo sustojęs mano tinklaraštis. O priežastis tokia: neturiu gerų nuotraukų, kurių nebūtų gėda įdėti. Patiekalų yra, kurie laukia savo eilės, tačiau vis nesugebu gražiai jų pateikti.Laimei, šiuos savaitgalio pietus pavyko įamžinti.
Prieš pradėdama pasakoti apie šį patiekalą, turiu pasakyti vieną svarbų pastebėjimą: tai pirmas mėsos patiekalas mano tinklaraštyje. O taip atsitiko todėl, kad tiek artimieji tiek aš pati kurį laiką nevalgėme mėsos, dėl to kaskart reikėjo ieškoti skanių, įdomių bemėsių patiekalų. Tačiau, spaudžiant žiemai natūraliai atsirado šioks toks noras suvalgyti mėsos. Taip ir kilo idėja po nežinia kiek laiko pertraukos pagaminti kiaulieną.
Receptą radau knygoje "Beatos Virtuvė". Tačiau, kaip dažnai man nutinka, viską padariau ne visai pagal receptą (pvz:recepte nurodyta, jog reikia saliero šaknies, o aš naudojau saliero stiebus). Mėsa išsitroškino labai skaniai, tad tikrai rekomenduoju išbandyt.


Keturiems žmonėms reikės:

800g kiaulienos sprandinės
saliero stiebų (viso to didelio įpakavimo) arba saliero šaknies
2 obuoliai
400ml balto vyno
3 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
1 didelis svogūnas
Šaukštas ar du miltų
Džiovinto čiobrelio
Druskos
Pipirų
Aliejaus
Petražolių

Eiga:


1.Kiaulieną supjaustyti nedidelėmis juostelėmis (maždaug 2cm pločio), pasūdyti keliais žiupsniais druskos, pabarstyti pipirais ir apvolioti miltuose.
2. Postambiai supjaustyti svogūną, salierą, obuolius nulupti, perpjausti pusiau, pašalinti sėklas ir dar padalinti į kokias penkias dalis.
3. Į keptuvę įpilti aliejaus, jam įkaitus apkepinti kiaulienos gabalėlius, kad šiek tiek apskrustų.Apskrudusią kiaulieną perkelti į indą kuriame troškinsite kiaulieną.
4.Toje pačioje keptuvėje kurioje buvo kiauliena, įpilti aliejaus ir keletą minučių ant nedidelės ugnies pakepinti svogūnus. Tada dėti tris šaukštus garstyčių, porą žiupsnių čiobrelių, pipirų. Tuomet į keptuvę dėti obuolius, salierus, užpilti visa tai 200ml balto vyno, viską išmaišyti ir leisti šiek tiek pagaruoti vynui.
5.Dabar visą keptuvės turinį supilti ant kiaulienos (aš netyčia viską išmaišiau, tad to geriau nedarykite, nes kiauliena ne visiškai sugers padažą).Viską dar apšlakstykite likusiais 200ml vyno.
6.Sandariai uždarykite puodą kuriame troškinsite ir troškinkite mažiausiai pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje. Jei neturite metalinio ar kokio kito uždaromo indo tinkamo troškinti orkaitėje, tuomet bet kokį tinkamą karščiui atsparų indą sandariai uždenkite popierine forma. Taip pat galima viską troškinti ant viryklės, nustačius nedidelę ugnį.

Prie troškinio galima patiekti bulvių košę ar kokias salotas.Viską papuošite smulkintomis petražolėmis.

skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą