2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Itin greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas


Sveiki!

Receptas nepaprastai lengvas. Kadangi tai pirmas tokio tipo tortas mano virtuvėje esu nustebinta, kad ir tai galima! Ačiū reikėtų tarti ponui Gustavui iš Gustavo enciklopedijos. Receptą radau "Žmonių" žurnale (Nr. 7). Dabar tikrai pasidomėsiu jo receptais daugiau (beja, užsukusi į Akropolio knygyną, norėjau pavartyti Gustavo naująją kulinarinę knygą, ir jos nebuvo, išpirkta!). Taigi, raginu išbandyti!

Reikės:

500g šokoladinių arba kakavinių meduolių
500g grietinėlės
3-4 šaukštai cukraus pudros (priklauso nuo saldumo mėgimo)
3 bananai
1/2 citrinos

Eiga


1.Sutrupinti meduolius.
2.Paruošti grietinėlę. Į dubenėlį supilti grietinėlę, į ją supilti cukraus pudrą ir išplakti iki kreminės konsistencijos.
3.Supjaustyti bananus riekelėmis.
4.Formuoti tortą taip: į formą sutrupinti trečdalį meduolių.Ant jų viršaus tepti ketvirtadalį kremo.Ant kremo sudėti pusę bananų.Bananus šiek tiek patepti kremu. Ant viršaus dėti dar 1/3 meduolių, likusią dalį kremo, bananų, ant visko išspausti citrinos. Ant viršaus sudėti likusią dalį meduolių.Viskas!
5.Tortą suslėgti.Uždengti ir padėti į šaldytuvą pusdieniui.

Vat kaip paprasta!Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą