2010 m. vasario 27 d., šeštadienis

Vakarienė. Moliūgų apkepas su brazilišku sūriu


Sveiki,

Šiandien dedu labai gerą maistą vakarienei, taip pat vegetarišką. Patiekalas lengvai virškinasi, neapsunkina, o taip pat yra greitai paruošiamas. O ypač kai būna vasara, kai daržovių daug, labai gera valgyti šį patiekalą :)


Reikės:

500g moliūgo
3 pomidorų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
Druskos
Pipirų
Aliejaus
Uoginės paprikos prieskonių
3 skiltelių česnako
Tarkuoto sūrio Džiugo (pabarstymui)
jei turite ir norite naudokite cukinijas(gali būti tos mažosios arba didesnės, vasarinės)
Braziliško sūrio (jo galite rasti visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Jei neturite ir nenorite, galite naudoti paprastą fermentinį sūrį, arba tarkuotą mocarellą)


Eiga

1.Supjaustykite moliūgą didesnėmis ir storesnėmis skiltelėmis, jei naudojate, tą patį padarykite ir su cukinija. Taip pat grežinėliais pjaustykite pomidorą, paprikas, brazilišką surį ( jei naudojate kitą sūrį, jį tarkuokite).
2.Įkaitinkite orkaitę.
3.Į stiklinę arba metalinę skardą įpilkite šiek tiek aliejaus, įspauskite česnako. Tada dėkite moliūgą ir cukinijas, pabarstykite druska, pipirais, uogine paprika. Kiras sluoksnis tai pomidorai, paprikos.Juos taip pat paprieskoniuokite.Ant viršaus dėkite sūrį.
4.Statykite į orkaitę įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite 30 - 40min.Kepimo laikas priklauso nuo to ar moliūgai ir cukinijos suminkšėjo.Taigi praėjus maždaug 40min patikrinkite, jei reikia pakepkite dar.
5. Viskas!Galite patiekiti. Įdėjus į lėkšę butinai pabarstykite tarkuotu Džiugu.Jei mėgstate valgykite su iatališka ciabatta.


Su šiuo patiekalu nebijokite eksperimentuoti, gali nebūti moliūgo, tik cukinijos, galite pabarstyti džiovinto baziliko, galite įmesti briuselio kopūstų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą