2010 m. vasario 24 d., trečiadienis

Makaronai su baklažanais ir ožkos sūriu


Sveiki:)
skelbiu savo pirmąjį įrašą į blog'ą :) čia ketinu dėti savo receptus,tikiuosi kam nors tai bus naudinga :)Pirmasis mano receptas yra visų paragautas ir labai pripažintas :)jį gaminu dažnai, nes tai greitai parušiama, nebrangu, ir labai skanu:) tikrai patariu išbandyti tiems, kurie ieško virtuvėje naujo skonio ar tiesiog neturi įkvėpimo :)
Makaronai su baklažanais ir ožkos sūriu





Reikės:

2 baklažanų
300 - 400g spagetti tipo makaronų
1 skardinės smulkintų koncervuotų pomidorų
1 skardinės nesmulkintų koncervuotų pomidorų
3 česnako skiltelių
Alyvuogių aliejaus
Kelių žiupsnių druskos
Kelių žiupsnių džiovinto smulkinto baziliko
Vienas žiupsnis džiovintų Provanso arba Itališkų prieskonių
Pusė arbatinio šaukštelio uoginės paprikos prieskonių
Minkšto, šviežio ožkos sūrio


Eiga:


1.Užvirkite puodą vandens ir pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją išvirkite makaronus.Kol užvirs vanduo ir išvirs makaronai, pagaminsite padažą.Aš į verdančius makaronus įpilu du šaukštus alyvuogių aliejaus ir druskos.Makaronai tada virdami nesulimpa.
2.Nuplaukite baklažaną ir supjaustykite jį išilgomis juostelėmis maždaug vieno centimetro storio.
3.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite smuklintą česnaką.
4.Kai česnakas apkeps į tą pačią keptuve sudėkite baklažanus, apipilkite aliejumi.Jo galite negailėti, nes baklažanas greit iškepa esant nemažai aliejaus.
5. Maždaug po penkių minučių ant baklažanų pabarstykite baziliko ir Provanso arba Itališkų žolelių ( visų iškart pilti nereikia).
6.Per šį laiką vanduo makaronams greičiausiai bus užviręs ir būsite sudėję juos virti. Taigi ant baklažanų jau galėsite supilti koncervuotus pomidorus. Tuos pomidorus kurie yra nesmulkinti su mentele keptuvėje pasmulkinkite patys (to reikia, nes nesmuklinti pomidorai išleis daugiau skysčio, reikalingo, kad padažas nepasidarytų sausas).
7.Dabar, kai baklažanų ir pomidorų padažas kaitinasi, galite pilti druskos, dar bazilikų, žolelių ir uoginės paprikos (ji suteikia aštroką skonį, bet patikėkite, su ja šie makaronai tikrai skanesni).
8.Per šį laiką makaronai jau bus išvirę, padažas turėtų burbuliuoti ir pasidaryti tirštos konsistencijos.
9.Nupildami makaronus, palikite juose šiek tiek vandens. Tada ant jų galite pilti visą
keptuvėje esantį padažą ir viską išmaišyti.
10.Viskas!Patiekite makaronus į lėkštę.Ant viršaus uždėkite ožkos sūrio. Jei labai mėgstate šį sūrį, galite jo nepagailėti, bus tikrai skaniau.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą