2010 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Rizotas su špinatais


Šiandien dedu pakankamai prabangų vegetarišką receptą. Tai rizotas. Šis patiekalas Italijoje yra kasdienis, nes jie greitai moka jį paruošti, taigi paprasti žmonės skubėdami tiesiog pasigamina rizotą. Tačiau Anglijoje šis patiekalas yra prabangos reikalas. Ir mano manymu taip yra. Gal italai, kurie nuo vaikystės pratinami prie virtuvės, maisto suvokimo, improvizacijos ir moka greit ruošti rizotą, tačiau ne aš, ir kartu didžioji dauguma Lietuvos... Bet pabandyti visada galima, ypač jei esate vegetaras :)


Rizotui su špinatais reikės :

300g rizoto ryžių (jei neturite tiks ir paprasti, tačiau juos ruošite ilgiau)
Šaldytų susmulkintų špinatų pakelio ( aš naudojau Bonduelle firmos. Jei turite puikiai tiks ir švieži špinatai)
2 taurės sauso balto vyno
1 didesnis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 litras daržovių sultinio (galima naudoti sultinį iš kubelių, tačiau patariu ragauti koks skonis, kad nebūtų per daug druskos)
Aliejaus
Pipirų
Druskos
Tarkuoto Džiugo arba Permezano



Eiga


1.Pagal instrukcijas paruoškite daržovių sultinį (jei naudojate kubelį, tai jį įmeskite į verdantį vandenį, pamaišykite)
2.Į įkaitintą keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, po kelių minučių meskite smulkintą svogūną ir česnaką.Kaitinkite maždaug 10 minučių, neprideginkite.
3. Kai svogūnai apkeps į keptuvę pilkite ryžius. Tegul jie tampa šiek tiek gelsvos spalvos.
4.Kai ryžiai bus gelsvi pilkite baltąjį vyną.Maišykite ir laukite kol vynas susigers į ryžius.
5.Kol vynas garuos galite ruošti šaldytus špinatus. Į kitą keptuvę arba puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, tada dėkite špinatus ir uždenkite.Iš jų išeis vanduo, jie nebebus sušalę.Jei naudosite šviežius špinatus, juos taip pat dėkite į įkaitintą keptuvę, šiek tiek aliejaus ir sumetę uždenkite, palikite pasitroškinti.
6.Kai vynas išgaruos, susigers į ryžius pilkite sąmtį sultinio. Maišykite ir laukite kol jis susigers. Kai susigers vėl pilkite sąmtį sultinio, laukite kol išgaruos.Šį veiksmą reiks kartoti maždaug keturis kartus. tai priklausys nuo ryžių rūšies.Ragaukiute ir žiūrėkite ar ryžiai jau minkšti, pagal tai bus aišku kada baigti. Jei ryžiai dar neminkšti tai dar pilkite sultinio ir laukite kol išgaruos. taip pat labai svarbu patikrinti ar ne per daug druskos.Jei žymiai per daug, vietoj dar vieno sąmčio sultinio, pilkite vandens.
7.Kai ryžiai bus paruošti, maždaug tuo pat metu bus paruošti ir špinatai. Tada tiesiog supilkite špinatus ant ryžių ir išmaišykite.Pagal skonį įdėkite pipirų.
8.Galite patiekti!Ant viršaus pabarstykite tarkuoto Džiugo arba Permezano.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą