2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais




Hey!

Apleidau savo tinklaraštį labai... Esmė ko gero tame, kad ėmė trūkti įkvėpimo gaminti pastarąjį laiką. Vis tas pats per tą patį. Tikiuosi pamažu tai susitvarkys, nes nusprendžiau susiimti ir net spontaniškai leidau sau nusipirkti kulinarinę knygą. Paprasatai tokių malonumų tikiuosi gauti dovanų, bet šį kartą taip jau atsitiko:)
šis užkandis gamintas gal prieš kokį mėnesį. O jo atsiradimo istorija šiek tiek keista.
IKI parduotuvėje yra parduodamos tokios bandelės su alyvuogėm, kurios man labai skanios. Kartą sedėjau per kažkokią paskaitą ir ėmiau galvoti, kaip pati galėčiau kažką panašaus pasigaminti?ir taip galvojau kokias dvidešimt minučių :D ir kilo idėja padaryti vieno kąsnio suktinukus, pakeistus bet užtat labai skanius :)

taigi, reikės:

sluoksniuotos tešlos pakelio (nesvarbu ar mielinė ar bemielė)
mažo žalių alyvuogių be kauliukų pakelio
10 puselių saulėje džiovintų pomidorų
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
alyvuogių aliejaus
pipirų
druskos


1.Sluoksniuotą tešlą šiek tiek atšildykite (ištraukite iš šaldiklio ir valandai palikite kambario temperatūroje arba atšildykite mikrobangės pagalba), taip kad galėtumėte šiek tiek pakočioti.
2.Kai tešla bus šiek tiek atšilusi pakočiokite kiekvieną paplotėlį , kad pasidarytų plonesnis, bei ilgesnis į ilgį bei plotį.
3.Mažame dubenėlyje įpilkite kokius penkis šaukštus aliejaus, žiupsniuką druskos bei pipirų, ir išspauskite česnako skilteles.Viską sumaišykite.
4. Kiekvieną paplotėlį patepkite aliejumi kurį paruošėte dubenėlyje.Stenkitės, kad pakliūtų česnako ir pipirų su druska.
5.Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus,kiekvieną alyvuogę perpjaukite tris ar keturis kartus.
6.Ant kiekvieno paplotėlio pabarstykite smulkintų pomidorų, bei alyvuogių.
7.Dabar galite imti kiekvieną paplotėlį ir susukti.Kai susuksite, supjaustykite dviejų centimentrų storio griežinėliais, jų iš kiekvieno paplotelio gausis apie penkis.Dėkite juos į kepimo skardą.
8.Dubenėlyje pamaišykite kiaušinį ir juo patepkite kiekvieno griežinėlio šonus, viršų.
9.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, dėkite skardą su griežinėliais ir kepkite 20-25min. kol griežinėliai išsipūs, o viršus lengvai apskrus.

skanaus!

1 komentaras:

  1. Mėgsti Viduržemio jūros virtuvę, ar ne :) Pastebėjau, kad daug receptų, susijusių būtent su ja. Man labai patinka, pati esu tokia visa itališko/graikiško/prancūziško maisto mylėtoja :) Perskaičiau viską ir idėjų pasisėmiau, ačiū. Miela, kad rašai :)

    AtsakytiPanaikinti