2010 m. balandžio 5 d., pirmadienis

Medaus tortas


Reikės:

2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sodos
250g miltų

Kremui

750g grietinės
1 stiklinė cukraus pudros
1 citrina


Eiga:

1.Kiaušinius, cukrų, medų sudėti į puodą ir pakaitinti įstačius į kitą indą(jame turi būti vanduo), kol pasidarys vientisa, karšta masė.
2.Puodą ištraukti iš indo.Į masę supilti miltus ir sodą ir maišyti (jei manote, kad miltų per mažai įdėkite jų dar).
3.Išminkykite tešlą.Iš jos iškočiokite apvalius lakštus (jų gaunasi apie septyni) ir pakepti orkaitėje neilgiau nei dešimt minučių (kol pasidarys lengvai apskrudę).Jei lakšai iškart netilps į orkaitę, gali tekti kept per kelis kartus.
4.Kol kepa lakštai nuo citrinos nutarkuokite žieveles ir atidėkite. Iš pačios citrinos išspauskite sultis.
5.Išplakite grietinę su cukrumi, supilkite žieveles ir citrinos sultis ir dar gerai išplakite
6.Lukterkite, kol atšals lakštai.Kai atšals tepkite kremu vieną lakštą, ant jo kitą lakštą ir jį taip pat tepkite kremu ir taip toliau darykite, kol sunaudosite lakštus.
7.Tortą palikite nakčiai šaldytuve.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą