sveiki,
šis receptas ilgai laukė savo eilės. Nuotrauka, kurią matote daryta šių metų liepos mėnesį... Šio užkandžio istorija siekia Graikiją. Atradau jį būtent ten. Kiekvienoje tavernoje buvo skirtingas šių Aubergine salad (pavadinimas angliškai) variantas. Kai kur buvo tiesiog keptas/marinuotas baklažanas apipiltas alyvuogių aliejumi ir apibarstytas puikiąja feta. Kai kur aiškiai jautėsi ančiuvių skonis. Apsistojau ties šiuo receptu todėl, kad jis vienu metu "baklažaniškas", aštrus, rūgštus, ir visa tai dar vainikuoja fetos sūrio skonis.
mačiau nemažai baklažanų aptepo versijų, todėl siūlau pabandyti Jums ir šią:)
Rekomenduoju šį užkandį visiem, kas dievina baklažanus ir fetą (taip labai kaip aš). Tikrai tiks prie vyno.
3-4 valgytojams reikės:
2 baklažanų
100 - 140g minkšto fetos sūrio (aš naudoju 45% riebumo)
3 česnako skiltelių
1/2 didesnės citrinos sulčių
šaukšto majonezo (kuo lengvesnio, geriausiai tinka Helman's light)
pipirų
druskos
Ciabattos
Eiga:
1.Nuplauti baklažanus, perpjauti juos išilgai per pusę.Kepimo skardą plonai patepti aliejumi, padėti baklažanus odelėmis į viršų. Dėti į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę.Ir kepti apie 40min kol baklažanai suglebs, odelė bus suminkštėjusi, apkepusi.
2.Iškepusius baklažanus palikite kuriam laikui, kad atšaltų (jei lauke šalta, nuneškite į balkoną ar kur ir baklažanai atšals per kokias dešimt minučių).
3.Kai baklažanai bus atšalę, reikia nuo jų nulupti tą tamsiai violetinę odelę, stengiantis, kad nusiluptų tik odelė, o ne ir minkštimas kartu.
4.Kai baklažanai bus paruošti, sumeskite juos į kombainą ir susmulkinkite. Susmulkinkite taip, kad dar matytųsi mažyčiai baklažanų gabaliukai.
5.Gautą masę supikite į kokį indą.
6.Į indą įspauskite puse citrinos sulčių, gerą žiupsnį druskos, šiek tiek pipirų. Pamaišykite. Dėkite šaukštą be kaupo majonezo. Du šaukštus su dideliu kaupu fetos sūrio.Pamaišykite taip, kad neliktų fetos gumulėlių. Įspauskite česnaką, dar pamaišykite.
7.Paragaukite. Aš, paragavusi visada dar įdedu fetos, kokį šaukštą.Taip pat labai svarbu nustatyti ir jaučiate citrinos gaivumą ir rūgštelę.Aš dažnai dar įspaudžiu ketvirtadalį citrinos.
8.Jei yra galimybė ir turite laiko, palikite aptepą šaldytuve bent valandai. Geriausiai būtų nakčiai. Tai tikrai dar labiau atskleidžia skonį.
Supjaustykite ciabattos tepkite ant jos baklažanų aptepą.
Skanaus!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą