2011 m. liepos 4 d., pirmadienis

Marinuotos juodosios alyvuogės






Sveiki,

seniai iš manęs jokių žinių nebuvo. Pagaliau atradau laiko keliems įrašams. Nerašymo priežastis - sesija, darbo paieškos, o vėliau ir pats darbas. Visko gali būti, kad sutiksite mane vienoje Vilniaus vyninėje aptarnaujant.
Taigi, marinuotos alyvuogės visą laiką buvo vienas skaniauių užkandžių prie vyno. Tačiau niekaip neprisiruošdavau pagaminti šio stebuklo. Laimei, artėjo mano gimtadienis ir reikėjo kažko naujo, nebandyto, taip ir pagaminau.

Reikės

500g juodųjų alyvuogių (man pavyko rasti ne tas mažas paprastas, ir ne tas milžiniškas, o tokias didesnes nei įprastos)
4 česnako skiltelių
5 puselių saulėje džiovintų pomidorų
druskos
pipirų
balzaminio acto
dž.baziliko
aliejaus



Eiga


  • Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir meskite nuluptas česnako skilteles. Leiskite joms šiek tiek apskrusti.
  • Poto suberkite visas alyvuoges (stenkitės, kad nepatektų labai daug vandens nuo alyvuogių), taip pat sudėkite smulkintas saulėje džiovintų pomidorų puseles. Leiskite viskam įkaisti.
  • Viską pabarstykite dosniu druskos žiupsniu, pagal skonį pipirų ir šiek tiek dž.baziliko.
  • Viskas ims burbuliuoti, iš alyvuogių išssikirs vanduo. Alyvuoges pamaigykite šakute..
  • Viską apšlaksykite balzaminiu actu.Sunku pasakyti kiek konkrečiai reikia jo dėti. Aš tikrai nepagailėjau, nes labai jį mėgstu. Manau, kad reikia dėti gerus septynis valgomus šaukštus ir daugiau. Leiskite actui pagaruoti.
  • Paragaukite koks skonis. Po tokio paragavimo aš dar dėjau šiek tiek druskos ir balzaminio.
Viskas. Alyvuoges sudėkite į dubenėlį, leiskite atvėsti ir vėliau mėgaukitės su taure vyno :)