2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Užkepti blyneliai su tunu ir saulėje džiovintais pomidorais


Pastaruoju metu receptų prisikaupė labai daug. Vienas iš jų yra šis blynelių receptas. Darbo reikia šiek tiek įdėti, bet poto tikrai skanu suvalgyti :) tuo labiau, kad kone visų reikalingų ingridientų tokių kaip kiaušiniai, pienas, miltai, tunas šaldytuvo gale visada galima rasti:)Gaminimas susideda iš kelių dalių : blynų kepimo, tuno įdaro gaminimo bei bešamelio padažo darymo :) taigi:

Maždaug aštuoniem blynams:

stiklinė pieno
stiklinė miltų
3 kiaušiniai
žiupsnis druskos
žiupsnis cukraus

Viską sumaišykite ir pilkite į įkaitintą keptuvę tiek masės kiek reikia vienam blynui kepti, ir taip kepkite visus aštuonis ar daugiau (neesu ypač gera blynų kepime, galbūt į masę reikės daugiau miltų ar pieno, tad žiūrėkite pagal situaciją).


Tuno įdarui:

250g kokybiško tuno aliejuje
1 svogūno
5 smulkiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
poros žiupsnių druskos bei pipirų

Į įkaitintą keptuvę sumeskite svogūnus ir apkepkite juos aliejuje, kai apkeps dėkite tuną ir pakepkite apie septynias minutes, į patį galą suberkite prieskonius, bei saulėje džiovintus pomidorus ir dar šiek tiek apkepkite.Jie norite, kad tunas būtų šlapesnis, galite įdėti porą šaukštų grietinės ir išmaišyti.


Bešamelio padažui

200-300ml pieno
šaukštas miltų
30g sviesto
žiupsnis druskos
gera sauja takuoto Džiugo

Puode ištirpinkite sviestą, įdėkite šaukštą miltų ir maišykite kol gausit tirštą masę.Tada supilkite pieną ir dar pamaišykite kol padažas sutirštės.Gale suberkite tarkuotą sūrį ir druską ir gerai išmaišykite, kad sūris ištirptų.


Galutiniam variantui:

5-6 saulėje džiovinti pomidorai
Pora saujų tarkuoto Džiugo

o dabar imkite iškeptus blynus paskirstykite maždaug po du šaukštus tuno masės ant kiekvieno ir suvyniokite. Jei naudosite panašias kepimo formeles kaip nuotraukoje dėkite po du paruoštus blynus.Jei tokiu neturite tiks mažesnė kepimo skarda kurią turite. Tada blynus apipilkite bešamelio padažu, dar galite pamėtyti saulėje džiovintų pomidorų gabaliukų ir ant viršaus užberti tarkuoto džiugo.
Kepkite 250 laipsnių temperatūroje apie dešimt minučių kol apskrus sūris.

skanaus :)