2010 m. liepos 26 d., pirmadienis

Makaronai su šviežių pomidorų padažu


Ir dar kartą makaronai :) šį kartą rėmiausi jamie oliverio receptu. manau šis patiekalas tinkamas šiam daržovių sezonui kai galima naudoti močiutes pomidorus.. net lyginti nereikia pomidorų padažo iš koncervuotų pomidorų su šiuo...

Reikės
400 g makaronų
2 baklažanai
1 raudonas svogūnas
100g kaparėlių
100g žalių alyvuogių be kauliukų
česnako
4-5 švieži pomidorai
druskos
pipirų
raudonėlio
baziliko
2 saujos migdolų (nebūtina)
alyvuogių aliejaus

Eiga

1.Užvirkite vandenį ir pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas virkite makaronus(nepamirškite poros žiupsnių druskos bei poros šaukštų alyvuogių aliejaus).

2.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite maždaug tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite stambesniais kubeliais supjaustytys baklažanus. Kepkinkite juos tol kol lengvai pasidengs aliejumi ir bus suminkštėję.

3.Kai baklažnai bus apkepę, berkite smulkintą česnaką, bei raudonąjį svogūną, porą gerų žiupsnių druskos bei raudonėlio.Pamaišykite ir pakepkite kol svogūnai suminkštės.
4.Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, leiskite jiems suminkštėti,įberkite dar porą žiupsnių druskos (galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo asmeninio skonio),baziliko.
5.Kai pomidorai bus suminkštėję ir primins 'padažinę' konsictenciją suberkite kaparėlius bei alyvuoges, papipirinkite.Dar šiek tiek viską pakaitinkite.
6.Makaronai bus jau išvirę, padažas taip pat paruoštas. Jei norite paskrudinkite porą saujų migdolų ir susmulkinkite juos ir pabarstykite juos į padažą.
7.Taip pat rekomenduojų užberti Džiugo sūrio, kaip matote nuotraukoje.


skanaus!

2010 m. liepos 23 d., penktadienis

Graikiškas 'Bouyordy'








Dedu nuostabų patiekalą apie kurį sužinojau viešėdama Graikijoje. Tai "Bouyordy" (tariasi Bojordi). Šis apetaizeris yra kiekvienos tavernos garbės reikalas. Kiekvienas šefas turi savo išskirtinį receptą kurį kruopščiai slepia. Graikų pasididžiavimas be abejo yra Fetos sūris, kuris čia turi ypač didelę reikšmę. Geras sūris garantuoja gerą skonį:) kiekvieną dieną lankydamasi tavernoje ragavau Bojordi ir tapau kone priklausoma nuo jo :))labai džiaugiuosi, kad vienos tavernos šeimininkas išdavė receptą, tačiau gale ištarė, kad svarbiausias patiekalo komponentas yra įkvėpimas:))todėl norėčiau pasidalinti šiuo receptu su tais kurie mėgsta Graikišką virtuvę, Fetą, yra vegetarai ir panašiai:)

Keturiems žmonėms reikės

400g kietos fetos
400g koncervuotų pomidorų (stambūs, o ne smulkinti)
6 švieži ir prinokę pomidorai
mažos geltonosios paprikos
raudonas svogūnas
skiltelės česnako
žiupsniai druskos
šaukštas cukraus
džiov.baziliko
džiov.raudonėlio
pipirų
smulkintų petražolių
geros kokybes alyvuogių aliejaus


Eiga

1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.Tuo metu kol orkaitė kaista paruoškite skardą į kurią tilptų minėtos daržovės. Pirmiausia į skardą pilkite ir paskirstykite konservuotus pomidorus.Juos apibarstykite cukrumi. Ant pomidorų meskite į keturias dalis supjaustytus šviežius pomidorus.Viską pabarsykite maždaug dviem žiupsniais druskos. Tada dėkite į dvi dalis perpjautas paprikas, tada į keturias dalis supjaustytą svogūną ir galiausiai nuluptus česnakus (smulkinti nereikia). Ant visko papilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, tris gerus žiupsnius drukos, nemažai baziliko, raudonėlio, ir šiek tiek pipirų.Įstatykite į orkaitę ir kepkite apie 40min. kol pomidorai sutrukinės, paprika suminkštės.
2.Kai daržovės bus iškepusios jas reikės susmulinti. Jei neturite kombaino spaudykite jas naudodami grūstuvą medinį, o jei turite tai meskite daržoves į kombainą ir smulkinkite iki kol neliks stambių gabalėlių (jokiu būdu nepilkite sulčių likusių nuo iškepusių daržovių į kambainą, jas tiesiog atidėkite).Kai padažas bus susmulkintas sumaišykite jį su sultimis (jei naudojot kombainą ir atidėjot). Patikrinkite ar dar reikia druskos, baziliko, pipirų.Aš dar įdėjau keletą žiupsnių.
3.Pasimkite formas į kurias dėsite sūrį ir padažą ( nuotraukoje matote pailgą baltą formą, puikiai tiks ir apvali ar kokią tik turit).
4.Į formą dėkite šimtą gramų fetos sūrio (arba jei norit ir daugiau). Pilkite porą samčių padažo.Pabarstykite raudonėliu ir užpilkite keletą šlakelių alyvuogių aliejaus.Taip paruoškite visas formas.
5.Formas sudėkite į orkaitę ir kepkite apie keturiasdešimt minučių kol viršus šiek tiek apskrus.
6.Kai jau bus iškepę užberkite šiek tiek smulk.petražolių.

Skanaus:)

Jei valgytojų turite daugiau, visų produktų kiekį padvigubinkite, o eiga lieka ta pati:)
nepamirškite įkvėpimo:)



2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

Bruschett'ai su baklažanais


Tai vienas geriausių užkandžių prie vyno. Kaip paruošti bruschtt'us yra begalybe receptų.Šis receptas yra ne vieną kartą išbandytas ir pripažintas visus ypač intriguoja balzaminis actas, suteikiantis puikų aromatą, bei skonį primenantį grybus:)))be viso šito, šią užkandėlę labai lengva ir greita paruošti:)

Reikės:

1 kepalas itališkos ciabattos (tamsesnės)
1 didelis baklažanas arba du maži
nedidelė saujelė petražolių
balzaminio acto
6 česnako skiltelės
aliejaus
džiovinto baziliko
druskos

Eiga

1.Įkaitinkinte orkaitę iki 200 laipsnių. Tuo metu supjaustyti ciabattą maždaug vieno centimetro storio grežinėliais. Ant kiekvieno griežinėlio papilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir česnako (česnako kiekis gali priklausyti nuo Jūsų skonio). Kai tai padarysite, sudėkite viską ant skardos ir kepkite orkaitėje apie dešimt minučių, kol šiek tiep apskrus.
2.Įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite aliejaus, pakepinkite česnako, dėkite supjaustytus baklažanus (aš iš pradžių pjaustau rutuliukais, o tuos rutuliukus dar papjaustau juostelėmis). Baklažanams reikės aliejaus, kad geriau keptų todel pikite pie du ar tris valg.šaukštus. Kai baklažanai bus nebe balti dėkite apie du žiupsnius druskos, du žiupsnius džiov.baziliko ir šiek tiek pipirų.
3.Kai baklažnai bus iškepę pilkite ant jų apie keturis ar penkis valgomus šaukštus balzaminio acto ( tai vėlgi priklauso nuo to kaip labai mėgstate balzaminį actą, kadangi aš mėgstu tai dedu kur kas daugiau nei minėtas kiekis, tačiau perdėti irgi nereikia) taip pat suberkite smulkiai pjaustytas petražoles.
4.Kai baklažanai ir ciabatta bus paruošti, imkite ciabattos grežinelį ir dėkite baklažanų tiek kiek jums norisi.
5.Skanaus!