2010 m. vasario 27 d., šeštadienis

Vakarienė. Moliūgų apkepas su brazilišku sūriu


Sveiki,

Šiandien dedu labai gerą maistą vakarienei, taip pat vegetarišką. Patiekalas lengvai virškinasi, neapsunkina, o taip pat yra greitai paruošiamas. O ypač kai būna vasara, kai daržovių daug, labai gera valgyti šį patiekalą :)


Reikės:

500g moliūgo
3 pomidorų
1 raudonos paprikos
1 geltonos paprikos
Druskos
Pipirų
Aliejaus
Uoginės paprikos prieskonių
3 skiltelių česnako
Tarkuoto sūrio Džiugo (pabarstymui)
jei turite ir norite naudokite cukinijas(gali būti tos mažosios arba didesnės, vasarinės)
Braziliško sūrio (jo galite rasti visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Jei neturite ir nenorite, galite naudoti paprastą fermentinį sūrį, arba tarkuotą mocarellą)


Eiga

1.Supjaustykite moliūgą didesnėmis ir storesnėmis skiltelėmis, jei naudojate, tą patį padarykite ir su cukinija. Taip pat grežinėliais pjaustykite pomidorą, paprikas, brazilišką surį ( jei naudojate kitą sūrį, jį tarkuokite).
2.Įkaitinkite orkaitę.
3.Į stiklinę arba metalinę skardą įpilkite šiek tiek aliejaus, įspauskite česnako. Tada dėkite moliūgą ir cukinijas, pabarstykite druska, pipirais, uogine paprika. Kiras sluoksnis tai pomidorai, paprikos.Juos taip pat paprieskoniuokite.Ant viršaus dėkite sūrį.
4.Statykite į orkaitę įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite 30 - 40min.Kepimo laikas priklauso nuo to ar moliūgai ir cukinijos suminkšėjo.Taigi praėjus maždaug 40min patikrinkite, jei reikia pakepkite dar.
5. Viskas!Galite patiekiti. Įdėjus į lėkšę butinai pabarstykite tarkuotu Džiugu.Jei mėgstate valgykite su iatališka ciabatta.


Su šiuo patiekalu nebijokite eksperimentuoti, gali nebūti moliūgo, tik cukinijos, galite pabarstyti džiovinto baziliko, galite įmesti briuselio kopūstų :)

2010 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Rizotas su špinatais


Šiandien dedu pakankamai prabangų vegetarišką receptą. Tai rizotas. Šis patiekalas Italijoje yra kasdienis, nes jie greitai moka jį paruošti, taigi paprasti žmonės skubėdami tiesiog pasigamina rizotą. Tačiau Anglijoje šis patiekalas yra prabangos reikalas. Ir mano manymu taip yra. Gal italai, kurie nuo vaikystės pratinami prie virtuvės, maisto suvokimo, improvizacijos ir moka greit ruošti rizotą, tačiau ne aš, ir kartu didžioji dauguma Lietuvos... Bet pabandyti visada galima, ypač jei esate vegetaras :)


Rizotui su špinatais reikės :

300g rizoto ryžių (jei neturite tiks ir paprasti, tačiau juos ruošite ilgiau)
Šaldytų susmulkintų špinatų pakelio ( aš naudojau Bonduelle firmos. Jei turite puikiai tiks ir švieži špinatai)
2 taurės sauso balto vyno
1 didesnis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 litras daržovių sultinio (galima naudoti sultinį iš kubelių, tačiau patariu ragauti koks skonis, kad nebūtų per daug druskos)
Aliejaus
Pipirų
Druskos
Tarkuoto Džiugo arba Permezano



Eiga


1.Pagal instrukcijas paruoškite daržovių sultinį (jei naudojate kubelį, tai jį įmeskite į verdantį vandenį, pamaišykite)
2.Į įkaitintą keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, po kelių minučių meskite smulkintą svogūną ir česnaką.Kaitinkite maždaug 10 minučių, neprideginkite.
3. Kai svogūnai apkeps į keptuvę pilkite ryžius. Tegul jie tampa šiek tiek gelsvos spalvos.
4.Kai ryžiai bus gelsvi pilkite baltąjį vyną.Maišykite ir laukite kol vynas susigers į ryžius.
5.Kol vynas garuos galite ruošti šaldytus špinatus. Į kitą keptuvę arba puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, tada dėkite špinatus ir uždenkite.Iš jų išeis vanduo, jie nebebus sušalę.Jei naudosite šviežius špinatus, juos taip pat dėkite į įkaitintą keptuvę, šiek tiek aliejaus ir sumetę uždenkite, palikite pasitroškinti.
6.Kai vynas išgaruos, susigers į ryžius pilkite sąmtį sultinio. Maišykite ir laukite kol jis susigers. Kai susigers vėl pilkite sąmtį sultinio, laukite kol išgaruos.Šį veiksmą reiks kartoti maždaug keturis kartus. tai priklausys nuo ryžių rūšies.Ragaukiute ir žiūrėkite ar ryžiai jau minkšti, pagal tai bus aišku kada baigti. Jei ryžiai dar neminkšti tai dar pilkite sultinio ir laukite kol išgaruos. taip pat labai svarbu patikrinti ar ne per daug druskos.Jei žymiai per daug, vietoj dar vieno sąmčio sultinio, pilkite vandens.
7.Kai ryžiai bus paruošti, maždaug tuo pat metu bus paruošti ir špinatai. Tada tiesiog supilkite špinatus ant ryžių ir išmaišykite.Pagal skonį įdėkite pipirų.
8.Galite patiekti!Ant viršaus pabarstykite tarkuoto Džiugo arba Permezano.


Skanaus!

2010 m. vasario 24 d., trečiadienis

Makaronai su baklažanais ir ožkos sūriu


Sveiki:)
skelbiu savo pirmąjį įrašą į blog'ą :) čia ketinu dėti savo receptus,tikiuosi kam nors tai bus naudinga :)Pirmasis mano receptas yra visų paragautas ir labai pripažintas :)jį gaminu dažnai, nes tai greitai parušiama, nebrangu, ir labai skanu:) tikrai patariu išbandyti tiems, kurie ieško virtuvėje naujo skonio ar tiesiog neturi įkvėpimo :)
Makaronai su baklažanais ir ožkos sūriu





Reikės:

2 baklažanų
300 - 400g spagetti tipo makaronų
1 skardinės smulkintų koncervuotų pomidorų
1 skardinės nesmulkintų koncervuotų pomidorų
3 česnako skiltelių
Alyvuogių aliejaus
Kelių žiupsnių druskos
Kelių žiupsnių džiovinto smulkinto baziliko
Vienas žiupsnis džiovintų Provanso arba Itališkų prieskonių
Pusė arbatinio šaukštelio uoginės paprikos prieskonių
Minkšto, šviežio ožkos sūrio


Eiga:


1.Užvirkite puodą vandens ir pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją išvirkite makaronus.Kol užvirs vanduo ir išvirs makaronai, pagaminsite padažą.Aš į verdančius makaronus įpilu du šaukštus alyvuogių aliejaus ir druskos.Makaronai tada virdami nesulimpa.
2.Nuplaukite baklažaną ir supjaustykite jį išilgomis juostelėmis maždaug vieno centimetro storio.
3.Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir apkepkite smuklintą česnaką.
4.Kai česnakas apkeps į tą pačią keptuve sudėkite baklažanus, apipilkite aliejumi.Jo galite negailėti, nes baklažanas greit iškepa esant nemažai aliejaus.
5. Maždaug po penkių minučių ant baklažanų pabarstykite baziliko ir Provanso arba Itališkų žolelių ( visų iškart pilti nereikia).
6.Per šį laiką vanduo makaronams greičiausiai bus užviręs ir būsite sudėję juos virti. Taigi ant baklažanų jau galėsite supilti koncervuotus pomidorus. Tuos pomidorus kurie yra nesmulkinti su mentele keptuvėje pasmulkinkite patys (to reikia, nes nesmuklinti pomidorai išleis daugiau skysčio, reikalingo, kad padažas nepasidarytų sausas).
7.Dabar, kai baklažanų ir pomidorų padažas kaitinasi, galite pilti druskos, dar bazilikų, žolelių ir uoginės paprikos (ji suteikia aštroką skonį, bet patikėkite, su ja šie makaronai tikrai skanesni).
8.Per šį laiką makaronai jau bus išvirę, padažas turėtų burbuliuoti ir pasidaryti tirštos konsistencijos.
9.Nupildami makaronus, palikite juose šiek tiek vandens. Tada ant jų galite pilti visą
keptuvėje esantį padažą ir viską išmaišyti.
10.Viskas!Patiekite makaronus į lėkštę.Ant viršaus uždėkite ožkos sūrio. Jei labai mėgstate šį sūrį, galite jo nepagailėti, bus tikrai skaniau.

Skanaus :)